torsdag 15 december 2011

Internetsemester

Jag har tagit Internetsemester, om det är någon som undrar.
Det är riktigt skönt. Inga tråkiga reklam-email att radera. Ingen ofrivillig grön lampa som lyser vid mitt namn och symboliserar att jag vill ta emot stressiga, felstavade kortmeddelanden från människor jag knappt känner. Inget Google som skriker att all världens information finns tillgänglig för mig, just i denna sekund.

Men det betyder också att det inte blir så mycket skrivande i Gringo och mamman, heller tyvärr. Fast det gör inte så mycket, för just nu pågår  det inte så där värst många jätteavancerade tankar innanför pannbenet på mig. Så misströsta inte, inläggen hade bara varit av medelmåtta karaktär, ändå. Rena rama nonsens och inte alls lika bra som det här.

När jag kommer hem om kvällarna orkar jag inte ens hänga upp jackan på galjen som hör till Elfahyllanordningen, utan jag slänger den på stolen i hallen istället. Sen springer jag in i köket och lagar till lite pasta lagom för en, tar fram Zetapeston ur kylen för att sedan skynda in i vardagsrummet och slå på teven. Och sen ockuperar jag soffan precis hela kvällen och riktigt förkovrar mig i det senaste som hänt i regionen genom Västnytt, känner efter var i kroppen det eventuellt skulle kunna göra lite ont framför Fråga Doktorn, för att lite senare bli riktigt nostalgisk och undra vad som händer med världen och mänskligheten framför Minnenas Television. Efter det är det dags för nutidsorientering med Aktuellt, Rapport och kanske till och med TV4 nyheterna. Det beror på dagsformen och om mina trötta ögon vid det laget orkar med alla gälla färger i TV4 överhuvudtaget.
Igår hade jag faktiskt ovanlig tur där jag satt och halvlåg i tresitsaren, för då visade de reprisen av fredagens På Spåret. Då lärde jag mig att skaftet på en lie kallas orv. Rena rama julafton.
De här tevekvällarna är som en pånyttfödelse för mig. Det var länge sedan sist.
Jag brukar sällan se på teve nuförtiden, det hinns liksom inte riktigt med eller bortprioriteras, kanske jag snarare ska säga. Det enda jag brukar lyckas se av dumburken är snuttar av Bolibompa när jag serverar Gringo morgonmackan. Barnkanalen har faktiskt varit den enarådande kanalen hemma  hos oss de senaste fem åren när jag tänker efter. Så det är på tiden att jag tar tillbaka makten över fjärrkontrollen. I alla fall under den här veckan när Gringo är hos pappa, sen får vi väl se hur det blir med den saken. 
Bara en kväll kvar tills hon kommer hem igen nu, sen ska jag göra andra grejer än att titta på teve på kvällarna.
Hur som helst, det är skönt med Internetsemester.
Jag känner att jag måste ta det emellanåt. Det blir för många timmar framför den där ultravioletta datorskärmen annars. Och läsa om folk som varit och tränat, bakat pepparkakor, åkt på semester eller har det så fantastiskt i sina nya fina hus. Jag känner att jag vill lägga ned tid på annat nu än att fundera på vilka tummar upp jag ska fördela under dagen.
Till exempel luta mig tillbaka och bli underhållen ett tag. Gärna av Mosebacke Monarkin. Inte analysera eller fundera eller grubbla. Bara ta det lugnt och varva ner. Ja, som ni vet, jag har sagt det förut.

Jag tror jag fortfarande är bortrest på den där mentala chartern. Och det är skönt här, jag tror jag stannar ett tag till.
Vi ses när jag kommit tillbaka.
1 kommentar:

EMILLANA sa...

Noen ganger er det bare nødvendig for hjernen å ta ferie fra nettet. Jeg gjør det av og til også.

Klem fra Norge