torsdag 15 september 2011

Vad blir det för mat?

Vad blir det för mat ikväll frågar jag mig själv?
Jag vet inte.  Kanske parmalindade oxroulader i portvinsås med kalvfond och grädde? Och till det ugnsbakad potatis med säsongens primörer?
Njae, det är nog bara potatisen jag har hemma så det blir ju ett sånt pådrag...
Ja, jo, det blir ju det.
Hemma hos Per Morberg lär det vara annat ljud i skällan. Där verkar det bjudas på festmat var och varannan dag, lagad i hans lyxkök inrett med produktplaceringar från alla möljiga köks- och elkedjor i Sverige.
Lyllos honom – och hans familj också, förresten.
Tänk att få tillaga all den där gourmématen i hans gigantiska drömlantkök med alla fantastiska mässingspannor, gjutjärnsgrytor, kastruller och andra attiraljer som hänger från krokarna i taket. Och på det, världens mest enorma gasspis och arbetsytor i klass med Pampasslätten, fullt utrustade med allsköns köksmaskiner man inte ens visste fanns!
Om jag hade alla de där köksredskapen, den stora arbetsytan, drömköket, ekonomin till råvarorna och dessutom alltid en halvfull redan öppnad vinflaska som man kunde halsa ur när man blev svettig och törstig – och personer som sprang och plockade upp efter mig när jag tappade grejer på golvet – ja, då kanske jag också skulle ge mig på att göra min egen grönsaksfond. Kanske till och med min egen skaldjurs- och köttfond!
Men fram tills dess att jag har allt det så fungerar det bra med den vanliga köpta Knorrbuljongen man hittar på hyllorna på Ica. Och lite simplare måltider hemma. Även om Per Morbergs mat ser ohyggligt god ut.

Jag har helt enkelt inte tid.
Jobbar man heltid och har aktiviteter med sitt lilla ljuvliga barn två av fem vardagar i veckan, och tvättstuga en av dem, så finns det liksom inte riktigt utrymme för hemmagjord tagliatelle och lingongtarte på en torsdagkväll. Det gör verkligen inte det.
Hur mycket man än vrider och vänder på det och hur gärna man än vill.

Då blir det de här lite enklare måltiderna, som....ja, just det.

Inte den blekaste.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Fast på en halvtimma kan man grejja ihop väldigt goda saker :D

Desserten gör man efter maten, så hungern inte sabbarmatlagningen

Gringo och mamman sa...

Haha - ja det har du rätt i! Vi slängde ihop en jättegod hemmagjord remouladsås och så stekte vi lite fiskpinnar och kokade den där potatisen jag hade hemma. Blev supermums!

Thomas Immonen sa...

Det är mycket intressant det du skriver.

Gringo och mamman sa...

Tack!!