tisdag 20 september 2011

Vilken tur att det finns gnällventiler

Men vad det ska regna hela tiden!
Jag orkar snart inte med den här gråmulna himlen mer. Mörkt och dassigt. Slaskigt och rått. Regnkläder från skolan som aldrig riktigt torkar innan de ska utsättas för ännu mer väta, små söta storlek 32 stövlar som börjar luckras upp invändigt och fodrade gummijackor som slits med hälsan i en rasande fart på skolgården.
Vilken tur att de små liven inte bryr sig nämnvärt om vad det är för väder eller vind ute. De är lika spralliga och glada (eller vissa dagar sura och tvära) oavsett sol på himlen eller ihållande störtskurar.
Come rain or shine – det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder.
Jag är helt övertygad om att Gringo håller med om det. Och det är väl en himla tur nu när vi har hela regniga oktober, november och december framför oss.
Huvaligen, säger jag!
Kommer den här humörsbestämningen avhängigt av dagens väder med åldern förresten? Eller varför hör man aldrig barn gnälla på dåligt väder?  Är det bara kanske vi som börjar bli gamla och vissna som liksom använder det dåliga vädret som en ursäkt till att få gnälla lite extra, om allt möjligt i största allmänhet? Litegrann som en ventil. En gnällventil.
Nja, eller så är det bara helt enkelt bristen på fantasi och illusioner som växer sig allt starkare med åldern och som drar ner humöret och det mentala allmäntillståndet så pass att den allra sista lilla livlinan man har kvar för att orka gå rakryggad och se omvärlden i ögonen just den dagen är – att det är fint väder ute!
Men just idag regnar det. Stackars alla oss över trettio.
Eller alla de som måste lyssna på oss.

6 kommentarer:

Edithmamman Marie sa...

Idag får jag nog hem en arg Edith då jag missat att skicka med regnkläder och gummistövlar. Dålig timeing en dag som denna. Kläderna ha varit med hemma för tvätt, hur kunde jag glömma. Uselt av mig. Hoppas att de har lite lånekläder som på dagis, annars är det nog en blöt katt som kommer hem snart....

Gringo och mamman sa...

Åh nej, stackare där! Det är så lätt hänt efter helgen att man missar ta tillbaka alla regnjackor, gummibyxor och stövlar och allt vad det kan vara! Jag hoppas också verkligen att de har lånekläder på fritids, för nästa gång är det garanterat jag som har glömt...

Edithmamman Marie sa...

Jag hade helt fel. Edith var inte alls arg, det hade gått "jättebra" utan regnkläder. Hon hade en hel säck med blöta kläder med hem, alltså; inga lånekläder.
Det ligger rätt mycket i att våra små inte bryr sig så särskilt mycket om vilket väder det är.
Det finns helt klart dåligt väder i denna stad, och det finns förvirrade mödrar som inte skickar med rätt kläder...
...Och imorgon blir det väl VAB, med snuvig unge.

Gringo och mamman sa...

Åh hallegosingen också vad söta de är! Lika glada oavsett! Men det känns väl lite "sådär" att de inte har några lånekläder, tycker jag....
Håller tummarna att du slipper "vabba" imorgon.

Anonym sa...

Hej! Detta är mormorn´som tycker att det är toppen att läsa Gringomammans inlägg! Och lilla Gringo är en exakt kopia av sin mamma, så det så! Och jag längtar att snart får träffa dem bägge!

Gringo och mamman sa...

Äntligen kan du också skriva kommenarer mamma! Bra där : )
Ses om någon dag! Kram