tisdag 3 januari 2012

Ett generösare och renare 2012

  Ja gott folk. Nu är jag tillbaka igen.
Till ett nytt år. Laddad med nya idéer, kraft och ambitioner.
Mitt nyårslöfte är att jag ska bli mer generös mot mig själv 2012.
Äta lite mer välkomponerad mat till vardags. Dricka lite finare viner (gå från 69- upp till 120-kronorsklassen hade jag tänkt mig) och köpa den lite dyrare mozzarellan och brieosten nästa gång jag och Gringo ska unna oss tomat och mozzarella sallad eller ost och kex.
Det ser jag fram emot under året som kommer.
Nyårslöfte nummer två är att jag ska börja sopsortera. Ordentligt, minutiöst och absolut inget fusk.
Konserver för sig. Brännbart för sig. Glas och papper för sig.
Ja, ni vet hur det går till.
Jag ska införskaffa sådana där fina små vita plastbehållare med lock på som jag ska ställa under diskbänken, i den ordning de används mest så att arbetsgången förenklas så mycket som möjligt. Och så ska jag skriva med svart tusch och stora bokstäver ovanpå locken vad som ska slängas i respektive behållare. Så att Gringo också kan se och lära sig. Jag lovar att hennes första ord som hon kommer att kunna skriva utantill, förutom sitt egna namn då förstås, säkert blir något så fint som K O M P O S T E R B A R T eller B R Ä N  N B A R T eller något sådant.
Tänk vad vi kommer att imponera på omgivningen!

  Hur som helst, det har varit en skön ledighet ifrån Internet och ett fint slut på det gågna året.
Vi har hunnit med att träffa nära och kära. Njutit av blingbling och polkagriskäppar i granen. Glaskulor och glitter. Ätit choklad och druckit glögg till fördärvelse. Saffranslängder och julgodis har också slinkit ner. Men det har inte blivit så mycket Ris a la Malta som man hade kunnat tro, tyvärr. Jag åt bara upp resterna som stod kvar i kylskåpet på annandagen efter att jag hade kommit hem till min syster igen från en trevlig krogrunda i Stockholmsnatten.
Magen, låren och höftmåttet tyckte nog att det var lika så bra, i och för sig. Men inte smaklökarna. De ville ha mer Ris a la Malta.
Nästa år, tröstar jag dem, då ska jag ta det lite lugnare med Alladinaskarna och nötterna och äta mer risgrynsgröt med vanillinsocker och grädde i istället. Det lovar jag dem.

Summerat har vi  haft det förträffligt. Alldeles perfekt. Lugnt och skönt och blivit ompysslade och bortskämda.
Så Gringo och jag är mycket nöjda och tackar allra ödmjukast för 2011. Nu vill vi ha ett minst lika bra år igen. Eller förresten, vi kan ta ett ännu bättre när vi ändå håller på.
Ett lite generösare och renare år den här gången.

2 kommentarer:

EMILLANA sa...

så flott å ha deg tilbake.

det er bra med løfter. Jeg har noen løfter selv og og det er å begynne å trene mer.

ha en fin dag

Gringo och mamman sa...

Tack, vad kul att du har saknat mig. Träna är också ett mycket bra löfte. Lycka till!

Klem